Om oss
Följ oss och upptäck alla roliga auktioner och nätbutiker som finns online. Att lägga ett bud och sedan vinna eller bara beställa något i en butik kan vara det roligaste man kan göra på nätet, häng med och se hur det går till och hur du kan bli bättre på shopping i alla former.
Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

SEP 12 2023

Varm om huvudet i höst – köp en Harris Tweed

Shopping, Tips

En varm och snygg keps kommer värma ditt huvud under kyligare höstdagar. Harris Tweeds kepsar är gjorda av ull från Skottland som garanterat värme. Vill du få tag på en klassisk keps inför hösten finns det ett stort utbud på nätet.

Harris Tweed

Bland alla textilier av ull i världen är Harris Tweed en av de mest eftertraktade. Det är tillverkat på Yttre Hybriderna som ligger utanför den skotska västkusten. Det här tyget är det enda tyget som är skyddat av en lag. Det finns två organisationer som ser till att alla reglerna har följts innan tyget får märkas som Harris Tweed.

Tillverkning av Harris Tweed

När tillverkningen börjar är det av ren och ny ull som de sedan blandar för att få ut mest kvalitet och egenskaper. Det mesta av ullen kommer från boskapen på Yttre Hybriderna som öborna själva klipper. Tyget består av 100 % ull och det måste vara spunnet, efterbehandlat och färgat på just Yttre Hybriderna.

Från aristokrati till landet

Tweed är ett tyg som sticker ut från mängden eftersom det är populärt både hos överklass och på landsbygden. Den här textilen hittar du både som kavaj, byxor och hattar. Populärast är stilen bland britterna, både hos män och kvinnor.