Om oss
Följ oss och upptäck alla roliga auktioner och nätbutiker som finns online. Att lägga ett bud och sedan vinna eller bara beställa något i en butik kan vara det roligaste man kan göra på nätet, häng med och se hur det går till och hur du kan bli bättre på shopping i alla former.
Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

DEC 23 2014

Att shoppa för graviditeten

Tips

Det finns många produkter på marknaden som kan vara bra att ha till hands under graviditeten.

891926-pregnant-belly-with-apple

Man skulle kunna säga att det är dubbelt så viktigt att hålla sig frisk och kry när man är gravid, och det kan ofta vara en bra idé att köpa lite kosttillskott när man är gravid. B-vitaminer är mycket bra att kroppen får i sig under graviditeten, detta hjälper till exempel immunförsvaret att fungera normalt, men även bidrar till funktionen av nervsystemet och till energigivande ämnesomsättning.

Ett annat bra tillskott under graviditeten är järn. Behovet av järn ökar för kvinnor när de är gravida, då mamman försörjer fostret med järn. Detta behov är speciellt högt i andra halvan av graviditeten då en gravid kvinnas järnbehov är lika stort som en blodgivare som donerar blod varannan månad. Hemofer är ett järntillskott som rekommenderas av läkare, då det är lätt för kroppen att ta upp och sällan ger biverkningar, som annars är ganska vanligt vid intag av andra järntillskott.

Magnesium är också ett bra ämne för kroppen. Det har en roll i över 300 metaboliska reaktioner som styrs av enzymer. Magnesium bidrar därför bland annat till normal ämnesomsättning, muskelfunktion och nervsystemet. Det hjälper också till att minska trötthet och utmattning.

När man skaffat det man behöver för sin och sitt barn hälsa bör man se över sin garderob. Att köpa en uppsättning mammakläder kan göra vardagen mycket mer bekväm, speciellt senare i graviditeten, och det finns ett betydligt större utbud idag än det gjorde förr i tiden. Inte längre behöver man känna sig begränsad till bekväma men tråkiga kläder bara för att man är gravid, nu kan man hitta något som passar de flesta stilar. Zalando.se kan man besöka om man känner för att köpa mammakläder på nätet.

En till sak att tänka på är skor. Många kvinnor upplever svullnader i fötterna under graviditeten, och därför kan det vara sköt om man inte behöver trycka ned fötterna i sina gamla skor varje gång man lämnar huset. Köp därför gärna ett par bekväma joggingskor en bit in i graviditeten.

Ett par stödstrumpor kan också vara bra att ha då det kan hjälpa till att motverka den värsta svullnaden genom kompression. Att välja stödstrumpor är dock något som ska göras noga då du vill vara säker på att få rätt storlek. Den ska nämligen väljas utifrån omkretsen på både vaden och ankeln, utöver storleken på själva foten.

En annan sak som kan vara bra att ha hemma är faktiskt lite träningsutrustning. Träning under graviditeten är inte farligt utan något riktigt positivt. Men du ska så klart använda dig av mer anpassade övningar som hjälper dig att stärka de muskler som kommer att utsättas för mest stress under graviditeten. Med bra träningsredskap och rätt övningar kan du till och med lyckas undvika några vanliga problem som många annars upplever under graviditeten.