Om oss
Följ oss och upptäck alla roliga auktioner och nätbutiker som finns online. Att lägga ett bud och sedan vinna eller bara beställa något i en butik kan vara det roligaste man kan göra på nätet, häng med och se hur det går till och hur du kan bli bättre på shopping i alla former.
Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

DEC 06 2013

Blocket

Auktioner

På Blocket kan man hitta allt från ett nytt arbete till en begagnad bil, barnkläder och trädfällningstjänster. Bredden på utbudet är enormt.

Begagnathandeln är en marknad som vuxit explosionsartat de senaste åren. Det finns många fördelar med att köpa begagnade produkter. Förutom de privatekonomiska vinsterna så är det bra för miljön eftersom det minskar utarmningen av naturtillgångar och minskar utsläppet av gifter vid själv tillverkningsprocessen.

Blocket är Sveriges största webbaserade sälj och köpmarknad. Det är otroligt många människor som har gjort sina affärer just här. Det sägs att en så stor andel som nio av tio barnfamiljer har köpt eller sålt något på tradera. En stor del av affärerna består av begagnade produkter. Men även företag säljer sina nytillverkade varor via annonsering. Den som är arbetssökande kan gå in på blockets hemsida för att läsa annonserna över lediga arbeten.

Blocket började sin bana som en lokal prylmarknad i Skåne 1996 men redan 1997 expanderade marknaden för att innefatta hela Sverige. I början var de privata radannonserna gratis men numera betalar man när man sätter in en annons.

När man lägger ut sina objekt på Blocket är chanserna goda till försäljning. Det sägs att 60 procent av det som erbjuds till försäljning blir sålt den första veckan. Om man inte får sina saker sålda innan annonsperiodens slut så förlänger man sin annons tid. Det är väldigt praktiskt eftersom man då slipper skriva om sin annons igen och ladda upp nya bilder. För en liten summa extra får man annonsen flyttad längst fram i sökkategorin, vilket underlättar för intressenterna att hitta annonsen.